HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Világszínvonalú banki IT-fejlesztés

2015.01.06. 13:26 eurOP

it_bank.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében 696 millió forintos támogatást nyert el a Capsys Kft. és a BME Infokom-Innovátor Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium.

A 870 millió forint összköltségű informatikai projekt során innovatív, moduláris felépítésű, általános készlet- és számlavezető informatikai rendszert fejlesztettek pénzügyi intézmények számára.

A konzorciumvezető Capsys Kft. magyar tulajdonú szoftverház, amely saját fejlesztésű szoftvertermékeivel és egyedi szoftverfejlesztési szolgáltatásaival, üzemeltetési szolgáltatással, valamint üzleti és informatikai tanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére 1998-as alapítása óta. A cég fő tevékenységi területe pénzintézeti, pénzügyi szolgáltatói ügyfelei számára készített ügyviteli szoftverek fejlesztése, testre szabása és üzemeltetése.

A cég sikerének titka, hogy komplex szolgáltatási portfolióval tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, így rendszerfejlesztés és szállítás mellett a rendszerüzemeltetés, sőt az információ technológiai tanácsadási területen is aktív.

A konzorciumi tag BME Infokom-Innovátor Nonprofit Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem berkein belüli nonprofit kutatóhely, amely szakmai bázisát az informatikai kar két tanszéke, a Híradástechnikai Tanszék, valamint a Távközlési és Médiainformatikai Tanszék jelenti.

A Capsys Kft., mint Magyarország egyik élen járó banki informatikai rendszerfejlesztő, rendszerszállító és rendszer integrátor vállalkozása évtizedes banki informatikában szerzett tapasztalataira építve a projekt keretei között egy rugalmasan alkalmazható és testre szabható pénzintézeti alap rendszert, számlavezetési rendszertechnológiát és technológiai koncepciót alakított ki.

A kutatás-fejlesztési projekt eredményeként világszínvonalú, innovatív, moduláris felépítésű, általános készlet- és számlavezető informatikai rendszer jött létre pénzügyi intézmények számára.

Az Új Széchenyi Terv GOP-1.1.1-11 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiírásán 696 millió forint uniós támogatást elnyert, 870 millió forint összköltségvetésű projekt 2013. január 4-én indult és 2014. június 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: informatika informatikai fejlesztések IT-fejlesztés BME-Infokom Capsys pénzügyi intézmények

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr427047103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása