HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Megújították a kőbányai természettudományos oktatást

2014.12.16. 15:52 eurOP

logok_1.jpgA Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 284,4 millió forint európai uniós támogatással valósította meg projektjét, mely során megújították a természettudományos oktatás módszertanát és eszközrendszerét a kerületi közoktatásban.

A „Kőbánya a kísérletező természettudományos oktatásért” című projekt célja a Budapest X. kerületi közoktatásban a természettudományos oktatás minőségi fejlesztése volt. Ennek érdekében a Kőbányai Szent László Gimnáziumban egy természettudományos laboratóriumot alakítottak ki a korábbi felújításával, átalakításával, amelyet a laborkísérletekhez szükséges, legmodernebb eszközökkel is felszereltek.

A Gimnázium szaktanárai a kerületi általános iskolák diákjainak demonstrációs órákat tartottak, továbbá az elnyert összegből a szaktanárok továbbképzésére is sor került.

A projekt keretében a pedagógusok új, modern pedagógiai módszereket sajátítottak el, a Kőbányai Szent László Gimnázium módszertani és tudásközponttá vált az együttműködő – nagyrészt kerületi – általános iskolák részére is. A partneriskolák tanulói számára a projekt öt éves fenntartása alatt is folytatódnak a laboratóriumi tanórák.

A záró rendezvényt 2014. október 9-én tartották a Szent László Gimnáziumban. A projektben részt vevő vezetők színvonalas prezentációkkal gazdagított előadásaiban bemutatták azt a komoly fejlődést, amit a természettudományos tárgyak szemléletes oktatásában elértek a laboratórium segítségével.

A kedvezményezettek „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázati kiíráson 284 408 200 forint vissza nem térítendő, 100%-os támogatással megvalósult fejlesztése 2013. május 1-jén indult és 2014. december 12-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás továbbképzés laboratórium természettudomány természettudományos oktatás Budapest Kőbánya Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kőbányai Szent László Gimnázium Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Kőbánya a kísérletező természettudományos oktatásért természettudományos laboratórium

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr16987805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása