HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Telephelyét fejlesztette az érdi Egrokorr Festékipari Zrt.

2014.11.26. 13:33 eurOP

egrokorr_logo_1.jpgA „Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés a területi kohézióért” elnevezésű pályázati kiíráson az EGROKORR Festékipari Zrt. 12,86 millió forint uniós támogatást nyert el.

Az érdi vállalkozás a 32,14 millió forint összköltségű fejlesztés során porlakk-gyártó üzemét korszerűsítette.

Az Egrokorr Zrt. a pályázati projekt keretében Érden, a Fehérvári út 63-65. szám alatt található, 17970/3 helyrajzi számú, saját tulajdonú ingatlanán valósította meg fejlesztését, mely jelentősen hozzájárul a vállalkozás működési költségeinek csökkentéséhez és a hosszú távú fejlődéséhez.

A festékipari vállalat termelési volumenének 22%-át adja a porlakk termelés, a fennmaradó részt nagyobb részben a folyékonyfesték, kisebb részben a fugamassza termelés adja. Ezzel szemben a teljes telephely éves elektromos áram fogyasztásának közel 60%-át a porlakk üzem adja, melyből látszik, hogy a porlakk gyártás rendkívül energiaigényes tevékenység.

A projekt keretében a porlakk üzem és a labor épület tetőszerkezetének cseréje (azbeszt mentesítése) történt meg. A felújított új tetőre egy 200 db-os napelem parkot telepítettek 50kwp teljesítménnyel. A beruházással képesek lesznek évi áramfelhasználásuk 15%-át megújuló energiaforrásból fedezni.

A telephely átalakításával nem változott meg az épület tartószerkezete, ezért a tető felújítási munkák elvégzéséhez építési engedélyre nem volt szükség. Az átalakított épület nettó hasznos alapterületének több mint 75%-a termelő/szolgáltató funkciót szolgál.

A fejlesztésnek köszönhetően rezsiköltségeik jelentősen csökkenek, így gazdaságosabban tudnak előállítani egységnyi terméket. Ennek következménye árbevételük növekedése és versenypozíciójuk erősödése lehet a bel- és külpiacokon. Így biztosított a cég munkahelyeinek megtartása, valamint további munkahelyek teremtése, szám szerint 3 fő felvétele a projekt befejezését követő évben.

A KMOP-1.5.3/CB-13 „Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés a területi kohézióért” elnevezésű pályázati kiíráson 12 856 546 forintos támogatást elnyert, 32 141 365 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. szeptember 12-én kezdődött és 2014. december 9-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: napelem üzem telephelyfejlesztés Érd Egrokorr Zrt festékipar Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért porlakk üzem

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr896934521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása