HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Flexo nyomdaüzemet épített Békéscsabán a JAVIPA Kft.

2014.11.21. 13:49 eurOP

nyomdaipari gép.jpgA "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című konstrukció keretében 58,26 millió forint uniós támogatást nyert el a JAVIPA Nyomdaipari Kft. A békéscsabai cég 127 millió forintot meghaladó összköltségű projektje során eszközparkját is fejlesztette.

A vállalkozás eddig megvalósított jelentős technológiai fejlesztései mellett további gépbeszerzések váltak szükségessé, azonban az új gépeket már nem tudták hol működtetni.

A méretbeli korlátok miatt a meglévő infrastruktúra több termék előállítására nem volt alkalmas, a korábbi üzem fizikai korlátai miatt nem volt továbbfejleszthető. A piaci megrendelések teljesítése és a további növekedés érdekében elkerülhetetlenné vált egy új, termelési célú üzemcsarnok létesítése.

A beruházás 2 ütemben valósult meg: 1. ütemben az új üzemcsarnok épült meg, mely 2 blokkból áll: a vágó, előkészítő és csomagolóüzemből és a FLEXO nyomdaüzemből. A JAVIPA Kft. a GKSZ-3 besorolású, Békéscsaba, Trefort utca 2/1 3261/6 hrsz. alatti területén építette meg az 1. ütem szerinti FLEXO üzemcsarnokot. Az új FLEXO nyomdaüzemben az UV FLEXO technológiával kivitelezett tekercses termékek előállítását végzik.

A vágó, előkészítő és csomagoló üzemrészben a gyártásokra előírt anyagok feldolgozása folyik, illetve a késztermékek vevői igény szerinti kiszerelése, konfekcionálása, csomagolása és a végtermék minőségi ellenőrzése. Az új üzemrész átadásával megszűnt a zsúfoltság a korábbi üzemrészben és az 5 fővel növekvő létszámmal rugalmasabban ki tudják szolgálni a megnövekedett vevői igényeket.

A projekt keretében a vállalkozás eszközparkját is bővítette: 1 db Horizon AF-406A hajtogatógép, 2 db Busch TB-24I kötegelőgép, 1 db Masterprint Thermal Inkjet feliratozó rendszer beszerzésével. A beruházás megtérülési ideje 3 év.

A DAOP-1.1.1/DE-13 „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiíráson 58.265.988 Ft támogatást elnyert, 127.687.024 Ft összköltségvetésű fejlesztés 2014. január 7-én indult és 2014. november 28-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: nyomdaipar telephelyfejlesztés Békéscsaba DAOP feliratozó rendszer FLEXO nyomdaüzem hajtogatógép JAVIPA Kft kötegelőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr216921173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása