HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új extruder beszerzése az érdi Egrokorr Zrt-nél

2014.10.29. 21:12 eurOP

egrokorr_logo_1.jpgA „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” elnevezésű pályázati kiíráson az EGROKORR Festékipari Zrt. 18,9 millió forint uniós támogatást nyert el.

A vállalkozás az 54 millió forint összköltségű fejlesztés során porlakk gyártásához szükséges eszközparkját bővítette.

Az Egrokorr Zrt. ma a legnagyobb magyarországi porlakk gyártó cég, mely 11.000 féle saját fejlesztésű porlakkot gyárt és az exportja 90 %-át a porlakk teszi ki.

A vállalkozás 2012-ben az eddig meglévő romániai és szerbiai export piacok mellett az ukrán piacon is terjeszkedni kezdett. Az elkövetkező években az ukrajnai és a romániai piac szükségletei miatt jelentős porlakk forgalomnövekedésre számítanak, így a porlakk értékesítés növekedése szükségessé tette a meglévő gyártókapacitás bővítését.

A porlakk gyártásához szükséges technológiai sor egy por előkeverőből, egy extruderből, egy speciális őrlőberendezésből és egy szitagépből áll. Az extruderek kapacitása azonban eddig a szűk keresztmetszetet jelentette, különös tekintettel arra, hogy egyetlen 30 éves gép kapacitására épült, mely meghibásodása szinte teljes termelésleállást eredményezhetett. Ez a tény gátja lett a nagyobb volumenű, állandó szállítási szerződések megkötésének, valamint veszélyeztette az exportot és a további mennyiségi fejlődést is akadályozta. Fentiek miatt szükségessé vált, hogy a meglévő őrlőberendezéseket, legalább két ipari méretű extruder szolgálja ki.

A beruházás fő indoka volt, hogy a kisebb mennyiségű speciális festékek gyártásához, extruder oldalról a két szélső kapacitás (700 kg/óra, és 60 kg/óra) nem elégítette ki a szükségleteket, nem adott kellő rugalmasságot.

A fejlesztés eredményeként megvalósult gépbeszerzés egy 300 kg/óra kapacitású extruder, mely mostantól biztosítja a jövőben a fejlődést, és a növekedés lehetőségét is.

A „KMOP-1.2.1-13/A Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” elnevezésű pályázati kiíráson 18 900 000 forintos támogatást elnyert, 54 000 000 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. február 14-én kezdődött és 2014. október 1-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: eszközbeszerzés Érd KMOP extruder Egrokorr Zrt festékipar

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr526845483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása