HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Üzemátalakítás indult az AGROKÉMIA Sellye Zrt-nél

2014.09.19. 18:58 eurOP

 Agrokémia Sellye logo.pngA „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” című pályázati konstrukció keretében 59 millió forint uniós támogatást nyert el az Agrokémia Zrt.

A cég a 118 millió forint összköltségű projektje során az üzem átalakítása mellett gépparkját is fejleszti.

Az 1964-ben létrehozott szövetkezetből 1992-ben Rt.-vé alakult Agrokémia Sellye Zrt. az ipari park területén, saját tulajdonban lévő ingatlanban működő dél-dunántúli vállalkozás, mely növényvédő szerek gyártásával, formázásával, kiszerelésével, fagyálló hűtőfolyadék gyártásával foglalkozik.

A cég 2012-ben pályázatot nyert telephelyfejlesztésre, melynek keretein belül raktárcsarnok és előtető építése, valamint eszközbeszerzés valósult meg. A megrendelői igények évről évre folyamatosan növekednek, melynek megfelelő időben és minőségben történő kielégítése érdekében további fejlesztésre van szükség.

A jelen telephely-fejlesztési projektben a meglévő üzem átalakítása során új aljzatbeton kerül megépítésre, megújul az épület teljes homlokzata, megépítésre kerül az épülethez csatolva 102 m2 előtető a gyártás előkészítése és tárolás céljából. A megfelelő közlekedés biztosításához közel 227 m2 üzemi út és térbeton fog elkészülni, az üzem többlet-energiaigényének kielégítésére elektromos földkábel kerül lefektetésre, valamint épület villamossági és technológiai szerelés valósul meg.

Az átalakítandó üzemcsarnokba a fejlesztés során új eszközök – tartálykeverő berendezés, acélszerkezetes hídmérleg, horizontális gyöngymalom, címkéző automata, keverőtartályok és tartálymérleg - beszerzése is megtörténik.

A fejlesztés hatására a vállalkozás alkalmazotti létszámát 5 fővel növeli. Az üzemi épület teljes körű felújításával, átalakításával, valamint a többletenergia kiépítésével előkészítik az üzem kapacitásának többszörösére történő bővítésének lehetőségét is. A kapacitás növeléséhez szükséges technológiai berendezések, gépek beszerzését, beüzemelését várhatóan egy újabb pályázat keretében 2015-ben kívánják megvalósítani.

Az 59 041 601 forintos támogatást elnyert, 118 083 202 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. június 11-én kezdődött és várhatóan 2014. december 11-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: átalakítás eszközbeszerzés DDOP üzemcsarnok Sellye Agrokémia Sellye Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr816713033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása