HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Felújítják az Erzsébetvárosi Gan Menachem Bölcsődét

2014.09.18. 11:11 eurOP

EMIH logo_1.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében 144 102 380 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

A 160 113 755 millió forint összköltségvetésű projekt célja a Budapest VII. kerületében található Erzsébetvárosi Gan Menachem Bölcsőde felújítása, bővítése és fejlesztése.

Az intézmény jelenleg két csoporttal működik, amely kapacitás már a 2011-es nyitás évében is szűkösnek bizonyult. A projekt során két új csoportszobát alakítanak ki, 20 férőhellyel bővül a már meglévő 28 férőhelyes kapacitás, így összesen 48 gyermek fogadása és ellátása lesz biztosított.

Az új férőhelyekre felvett gyermekek ellátásához az intézmény alkalmazotti létszámát a törvényi előírást meghaladó mértékben 6 fővel növelik, így 6 új munkahelyet teremtenek.

A gyermekek mozgásigényének és esetlegesen speciális fejlesztésének a fedett „játszókert” ad majd teret, a szükséges irodahelyiségek pedig az emeleten kapnak helyet.

A bölcsőde eszközállományát a növekvő gyermekszámnak megfelelően, a szakmai munkához elengedhetetlen, valamint az SNI gyermekek fogadásához szükséges új bölcsődei eszközökkel bővítik.

A fejlesztés során az új csoportszobák kialakításán túlmenően a bölcsődének helyet adó épület – napkollektoros rendszerrel történő – energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése is megtörténik.

Az Új Széchenyi Terv KMOP-4.5.2-11 „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése” elnevezésű pályázati kiírásán 144 102 380 forintos támogatást elnyert 160 113 755 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. július 15-én kezdődött és várhatóan még 2014-ben befejeződik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest Erzsébetváros Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség EMIH bölcsődefejlesztés Gan Menachem Bölcsőde

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr26708403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása