HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Nemzetközi versenyképességét fokozta a LEMANIT

2014.09.01. 13:11 eurOP

LEMANIT Kft. logo.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében közel 15,7 millió forint uniós támogatást nyert el a LEMANIT Kötőipari és Kereskedelmi Kft.

A mosonmagyaróvári cég a 31 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során külpiaci aktivitását javította nemzetközi versenyképességének fokozása érdekében.

A Lemanit Kft. 1993-ban német-magyar vegyes tulajdonú társaságként alakult, eredetileg körkötött fehérnemű alapanyaggyártással foglalkozott. A Társaság főtevékenysége fehérnemű alapanyaggyártás bérmunkában a főbb megrendelőktől kapott alapanyagok felhasználásával, illetve nagyobb hozzáadott értékű tevékenységként vásárolt alapanyagból, saját termékek előállítása különböző szegmensekben, magasabb feldolgozottsági szinten értékesítve.

A kötőipari vállalkozás tevékenysége szempontjából az exportképesség, exportértékesítés meghatározó sikerkritérium, az exportra értékesített mennyiség lényegesen nagyobb, mint a hazai értékesítés. Jellemző tevékenységként exportra kapott fonalból körkötött csőkelmét készítenek, különböző összetételű és finomságú kelmefajtákat előállítva minden méretben. A főbb vevők Németországban találhatók, melyekkel több, mint 10 éve meglévő üzleti kapcsolata van a Társaságnak.

A Lemanit Kft. célja, hogy nemzetközi versenyképessége javításával bővüljön Németországban és megjelenjen a Benelux piacon is, valamint növelje értékesítését a hazai piacon.

A projekt eredményeként a Társaság nemzetközi versenyképességét növelte nyugat-európai piaci terjeszkedésének megalapozásával. Ehhez tanácsadói támogatással elkészült a Társaság vállalati és marketing stratégiája külpiaci fókusszal, marketing munkatársat jelöltek ki, továbbá piacra jutási tevékenységek valósultak meg: elektronikus tárgyaló csomag, bemutatkozó anyag, cégarculat tervezése, márkázott ajándék, online kampány, 1 db termékbemutató és image film.

Az Új Széchenyi Terv GOP-3.3.3-12 „Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” elnevezésű pályázati kiírásán 15 674 930 forintos támogatást elnyert, 31 349 860 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. június 1-én indult és 2014. május 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: cégarculat image film Mosonmagyaróvár kötőipar külpiacra jutás Lemanit Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr606655253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása