HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Tartálytisztítási technológiát fejlesztett a Kőolajvezetéképítő Zrt.

2014.07.24. 22:39 eurOP

KVV.JPGA 403 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból technológiafejlesztés valósult meg.

A kőolaj és származékai tárolására szolgáló nagy térfogatú tartályok tisztítása eddig főleg elavult, kézi módszerrel történt, amely gyengébb hatékonyságú és balesetveszélyes volt a tárolt anyagok gyúlékony és mérgező maradványai miatt.

A probléma megoldására nélkülözhetetlenné vált egy tartálytisztító géplánc kialakítása, az ehhez szükséges gépek kiválasztásával és összeépítésével, továbbá szükségessé vált a tartálytisztítási technológia kidolgozása is a különböző méretű és típusú tartályokra.

A projektben hazánk piacvezető csővezeték építő vállalata, a Kőolajvezetéképítő Zrt. 18 munkatársa vett részt.

A fejlesztést követő fenntartási időszak végére a zárt tartálytisztítási gépsorral végzett, megrendelt munkák tervezett árbevétele 564 millió forintot tesz majd ki a KVV Zrt-nél. A fejlesztések várhatóan a megvalósulás utáni 5. év végére térülnek meg.

Az Új Széchenyi Terv keretében 176 690 185 forintos támogatást elnyert, 403 638 522 forint összköltségvetésű technológiai fejlesztés 2012. október 1-jén kezdődött és 2013. november 29-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: technológia fejlesztés Kőolajvezetéképítő Zrt Kvv tartálytisztítási technológia Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr286542335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása