HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Jászladányban felújították a Rákóczi úti tagóvodát

2014.06.26. 21:59 eurOP

Jászladányi óvodafejlesztés.jpgA beruházás során megvalósult a Jászladányi Napközi Otthonos Óvoda Rákóczi úti tagóvodájának kapacitásbővítése a 3 éves korosztályba tartozó HHH gyermekek teljes körű beóvodázásának elősegítése érdekében.

A projekthez az Új Széchenyi Terv keretében közel 117 millió forintos támogatást nyert el a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat.

A Rákóczi úti tagintézmény a múlt század elején épült, állapota, felszereltsége is ezt tükrözte. Az épület a jelenlegi szabályozásoknak nem felelt meg, így szükségessé vált felújítása, bővítése. Az óvoda kapacitásbővítése és a megvalósult eszközbeszerzés a nagy létszámú HHH és SNI gyermekek felzárkóztatását segíti.

A kapacitásbővítéssel új óvodai csoportszobák jöttek létre, tornatermet, nevelői- és fejlesztőszobát, kötelező helyiségeket alakítottak ki. Infrastruktúra- és eszközfejlesztés is történt a meglévő épületrészek felújítása, korszerűsítése mellett.

A projekt egyben a hátrányos, halmozottan hátrányos és sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjának megvalósítását is szolgálta, kiemelve az egyenlő hozzáférést, az egyéni bánásmódot. Ezzel párhuzamosan megteremtették a minőségi oktatás és korszerű nevelés, az egészséges és motiváló környezet, az egyénre szabott készség- és képességfejlesztés feltételeit is.

Az önkormányzat a beruházással egyúttal a település népességmegtartó képességét növelte, a településen a fiatal, képzett munkaerő megtartását elősegítette.

A fejlesztés eredményeként a férőhelyszám bővítéssel, a Köznevelési törvény előírásainak megfelelően megvalósult az óvodáskorú népesség teljes körű beóvodázása, folyamatos fogadása.

Az Új Széchenyi Terv ÉAOP-4.1.1/A-11 „Nevelési intézmények fejlesztése” című pályázati kiírásán 116 964 388 forint uniós támogatást elnyert, 123 120 408 forint összköltségvetésű projekt 2013. augusztus 23-án kezdődött és 2014. június 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: ÉAOP Jászladány Nevelési intézmények fejlesztése HHH gyermekek Jászladányi Napközi Otthonos Óvoda Rákóczi úti tagóvodája Rákóczi úti tagóvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr56423933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása