HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Komplex fejlesztés indult a Nord-Point Kft-nél

2014.04.24. 22:55 eurOP

Nord-Point.jpgA 300 millió forintos beruházás során a cég új, napelemes erőművet épít és gépparkját fejleszti.

A projekthez a vállalkozás 120 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A Nord-Point Kft. építőanyagok kereskedelmével és transzport beton gyártásával foglalkozó vállalkozás, tevékenysége jelentős energiafelhasználással jár együtt. Energia igényük csökkentésére tett lépésük egy 30kW-os háztartási méretű kiserőmű építése volt 2010-ben. Ezen projektben szerzett tapasztalatok birtokában született döntés az új kiserőmű építésére.

Jelen projekt célja egy 495 kW-os naperőmű építése villamos energiatermelés és értékesítés céljából a cég új, berettyóújfalui telephelyén. A komplex projekt kisebb, géppark-fejlesztési részét egy Manitou MLT 845 120 LSU teleszkópos rakodógép beszerzése jelenti. A géppark technológiai és kapacitásbeli bővítését a hajdúszoboszlói tüzéptelepen tapasztalható egyre növekvő megrendelési igény, illetve a kevés rakodógép miatt az árumozgatás lassúsága indokolja.

Régóta megfogalmazott cél a vállalkozásban a több lábon állás megvalósítása, és ezt elsősorban valamilyen megújuló energiára alapuló termelési folyamathoz szerették volna kötni, tekintettel arra, hogy a cég elkötelezett környezete védelme érdekében. A vállalkozás működtetése során a múltban is szem előtt tartották a fenntartható fejlődés szempontjait, ezért kézenfekvő választás volt a napenergia, mint megújuló alternatív energiaforrás kihasználása.

A Nord-Point jövőbeli fejlődéséhez nélkülözhetetlen lesz a villamosenergia-termelés, a projekt megvalósulása esetén azonban biztosított az energiaigény növekedés gazdaságos kielégítése is.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 120 044 349 forintos támogatást elnyert, 300 110 872 forint összköltségű projekt 2013. március 15-én vette kezdetét és várhatóan 2014. december 31-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: naperőmű géppark kapacitásbővítés GOP Nord-Point Kft Komplex vállalati technológia-fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr456082764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása