HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új gyárat épít a Samsonite Szekszárdon

2014.04.22. 23:28 eurOP

Samsonite bőröndök.jpgA beruházással a Samsonite-Hungária Kft. 50 új munkahelyet teremt.

A „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” című pályázati kiíráson a Samsonite-Hungária Kft. 717 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A közel 2,4 milliárd forint összköltségvetésű projekt során polikarbonát bőröndgyártó kapacitások kiépítése történik.

Folytatja a Samsonite cégcsoport a 2009-ben megkezdett több mint öt milliárd forint összegű beruházási programját Magyarországon, a szekszárdi telephelyen.

A projekt keretében kiépítendő polikarbonát bőröndgyártó kapacitás a Samsonite számára teljesen új, magasabb hozzáadott értéket biztosító technológiát jelent. Az új innovatív, formatervezett polikarbonát bőröndök a „curv” technológiával készülő korábbi sikeres modellek megtartása mellett – a bőrönd piacon jelentkező valós keresletre válaszul – kerülnek bevezetésre, hiszen a különleges eljárással készülő innovatív termékek nagyon keresetté váltak az európai piacon.

Az új, napi 800 db-os gépi kapacitások elhelyezése szükségessé teszi mintegy 4400 m2 alapterületű korszerű csarnoképület megépítését. A polikarbonát bőröndök gyártásának megindulása 2014-ben várható.

A fejlesztés megvalósulásával a Társaság termék portfóliója diverzifikálódik, termelési kapacitása 28%-kal bővül, tevékenységi köre új, magas hozzáadott értékű tevékenységgel egészül ki. Mindezek teljesülésével a termelés Magyarországon és ezen belül a Dél-dunántúli régióban tartása hosszú távon biztosítottá válik.

A beruházással a Samsonite-Hungária Kft. 50 új munkahelyet is teremt, javítva ezzel hazánk egyik legalulfejlettebb régiójának foglalkoztatási helyzetét, egyúttal megerősítve a Társaság kiemelkedő foglalkoztatói és gazdasági pozícióját Szekszárdon és a kistérségben.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.3-12 „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás” elnevezésű pályázati kiírásán 717 214 196 forint uniós támogatást elnyert, 2 390 713 988 forint összköltségű fejlesztési beruházás 2013. július 8-án kezdődött és várhatóan 2014. december 31-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: GOP Szekszárd Samsonite Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás bőröndgyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr846070969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása