HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Békés megyében testvériskolai kapcsolatokat segítő program indult

2014.04.08. 20:02 eurOP

Adj teret, nyiss utat! - Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen.jpg

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi és Mezőkovácsházi Tankerülete az Új Széchenyi Terv keretében 17 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Az "Adj teret, nyiss utat! - Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen" elnevezésű programban két általános iskola diákjai és tanárai vesznek részt.

A projektet megvalósító intézmények a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a kunágotai Bereczki Máté Általános Iskola. A programban 11 fő megvalósító pedagógus és 60 fő bevont tanuló vesz részt, közülük 20 fő halmozottan hátrányos helyzetű.

A program fő célja a diákok szociális (együttélési, érdekérvényesítő, proszociális, kommunikációs) kompetenciáinak élethelyzetekben történő fejlesztése, valamint a két intézmény tanulói és pedagógusai közötti személyes, baráti és jó munkakapcsolatok kialakítása.

A tanulók két csoportban tevékenykednek a két félév, illetve a fizikai megvalósítás 14 hónapja során heti rendszerességű szakmai programot megvalósító foglalkozások keretében. A program megvalósulását segíti mindegyik csoportban a heti egy – matematika, anyanyelvi kommunikáció, informatika – szaktárgyi felzárkóztatás, fejlesztés is.

Az iskolán kívüli tanulmányi, kulturális és szabadidős programok alapvetően a tudatos értékeken és társas kapcsolatokon alapuló életviteli ismereteket hivatottak elmélyíteni. Ennek során a két intézmény bevont tanulóinak és megvalósító pedagógusainak személyes találkozójára kerül sor mindkét érintett településen. Továbbá két közös kirándulást szerveznek Békés megyében: Gyulára, valamint Gyopárosfürdőre, mely programok egyaránt segítik a személyes, a szociális és a kognitív kompetenciák fejlesztését.

Hat napos, közös nyári tábort tartanak a Balaton partján, a Zánkai - Új Nemzedék Központban, ahol naponta szervezett foglalkozásokat, kulturális, sport és egyéb szabadidős programokat biztosítanak a gyerekeknek. Végül a három előadásból álló sorozat témái a partner iskolák megismerése, az alkohol és drogprevenció, illetve a társadalmi egyenlőség kérdésének fontossága lesz.

A TÁMOP-3.3.14.A-12/1 „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázati kiíráson 17 000 000 forintos támogatást elnyert projekt 2014. február 1-jén indult és várhatóan 2015. május 31-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola szociális kompetenciák Dévaványa Klebelsberg Intézményfenntartó Központ testvériskola Adj teret nyiss utat Bereczki Máté Általános Iskola testvériskolai kapcsolatok Kunágota Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr466894499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása