HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új gyártócsarnok épül Hódmezővásárhelyen

2014.02.19. 23:03 eurOP

Új Széchenyi Terv(2)_1.jpgA Strulik Zrt 154,5 millió forint összköltségű beruházása 6 új munkahelyet teremt.

Az Új Széchenyi Terv keretében a cég 74 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el az új csarnok építésére.

A vállalkozás a hódmezővásárhelyi ipari parkban található meglévő ipari épületei mellé az ingatlanon kapacitásbővítő beruházást valósít meg. A korábbi gyártócsarnokok a megnövekedett igények miatt már nem képesek gazdaságosan ellátni az elvárt mennyiségű termék létrehozását, így szükségessé vált a bővítés, fejlesztés.

A gyártóüzem felhasználja a meglévő infrastruktúrát, a már kiépített szociális épületet is. A csarnok gyártóüzem és festőüzem lesz, amely elindításához nem szükséges háttérfejlesztés.

A projekt keretében felépülő 1500 négyzetméteres üzemcsarnok 20 m belső méretű acélszerkezetű egyedi csarnokrendszer lesz. A gazdaságosság miatt a tartó távolságok 6 m-ben lettek megállapítva. A csarnoképület burkolata a kereskedelmi forgalomban kapható szendvicspanel rendszer. A belső légtér kettéválasztásra kerül, amely gyártó részlegből és egy porszóró részből áll majd. A beruházáshoz 137 négyzetméteres napkollektor is tartozik, amely hozzájárul az üzem energiahatékonyságának javításához. A csarnok belső légterében helyeznek el egy napkollektor gépészeti helyiséget és egy wc blokkot is, melyek könnyűszerkezetes kialakításúak lesznek. A teherhordó acélváz nem daruzható csarnokhoz készül, a szerkezetre a gépészet kerül felfüggesztésre. A csarnoképület belső magassága minimum 4,5 m.

Mivel a telephely a vállalkozás tevékenységének fő helyszíne, nagyon fontos, hogy minden igényt kielégítő épületekkel és eszközparkkal rendelkezzen. Tekintettel arra, hogy a vállalkozásnak kapacitásbővítésre van szüksége, a beruházás elengedhetetlen a további fejlődéshez. A beruházás közvetlenül hozzájárul ezen kívül a munkakörülmények nagymértékű javulásához, hiszen a zsúfoltság, ami a régebbi csarnokban van, megszűnik. Az elégedett, jó munkakörülmények között dolgozó munkavállalók sokkal jobban teljesítenek, így ezáltal közvetve a szolgáltatásnyújtásra is hat a fejlesztés, ami további megrendeléseket eredményezhet. A megrendelések számának növekedésével a keletkező nyereséget visszaforgatva pedig a Strulik Zrt. még több beruházást tud majd megvalósítani, mely még inkább előlendíti a vállalkozást a fejlődésben.

Az Új Széchenyi Terv DAOP 1.1.1/E-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán 74 173 666 forintos támogatást elnyert, 154 528 470 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. február 14-én kezdődött és várhatóan 2014. augusztus 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: tűzvédelem gyártócsarnok telephelyfejlesztés kapacitásbővítés DAOP Strulik Zrt Hódmezővásárhelyi ipari park

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr525823186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása