HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Mobil helyzetfúró berendezés kutatása és fejlesztése indult

2014.02.03. 13:14 eurOP

DSC2000.jpg
A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiírásán 143,5 millió forint támogatást nyert el a DSC2000 Kft. A vállalkozás a 234 millió forintot meghaladó összköltségű projektje során mobil helyzetfúró berendezés kutatása és fejlesztése történik.

A DSC2000 Kft. az informatika és az acélszerkezet gyártás találkozásának területén működő vállalkozás, mely mindkét területen magas szintű szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A gyártáshoz szükséges kisebb nagyobb gyártó és forgató készülékeket már a kezdetektől saját maguknak terveztek meg és gyártottak le. Piacra lépésük óta új találmány kifejlesztésében is részt vesznek, mely folyamat során fő feladatuk az eszköz és a feldolgozó szoftver leghatékonyabb együttműködésének megalkotása.

Jelen projekt keretében a DSC2000 Kft. egy nagyon elterjedt és jellemző problémára keresi a megoldást. A munkáik során egyre gyakrabban szembesülnek olyan alkatrészekkel melynek alsó és felső síkjában acélszerkezet gyártás léptékeihez képest nagy pozíció pontosságú furatképeket kell készíteni. Ugyanakkor az alkatrész mérete meghaladja a rendelkezésre álló megmunkáló gépek mérettartományát.

Az alap elképzelés szerint egy portál rendszerű berendezést fejlesztenek ki, ami méretében igazodni fog a legjellemzőbb méretű alkatrészekhez. Elsődleges munkatartomány méretük a 2500x6000mm lesz, de a tervek úgy lesznek kidolgozva, hogy alkalmasak legyenek akár 4000 x 20000 mm munkatartományú egység létrehozására is.

A projekt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében valósul meg, várhatóan 11 új munkahely létrehozásával.

A PIAC_13 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázati kiíráson 143 545 600 forint állami támogatást elnyert, 234 583 000 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. február 1-jén indult és várhatóan 2015. július 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: informatika kutatás-fejlesztés K+F acélszerkezet gyártás DSC2000 Kft mobil helyzetfúró berendezés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr826931591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása