HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

A Pharmatéka új üzemegységet épített

2013.11.29. 13:23 eurOP

épület.jpgAz Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” című pályázatán 21 millió forintot meghaladó uniós támogatást nyert el a Pharmatéka Bt.

A több mint 42 millió forint összköltségű projekttel teret kapott a cég új gyártási és K+F tevékenysége is.

Az európai uniós csatlakozás miatti jogharmonizációval kapcsolatos rendeletek megjelenése arra késztette a céget, hogy a korábban kialakított stabil üzleti kapcsolatait erősítse és az új követelményeknek is megfelelő új G.M.P. állatgyógyászati üzem építésébe kezdjen, részben a tagok erejére, részben a cég nyereséges üzleti tevékenységére alapozva.

A vállalkozás életében a telephelyfejlesztés elsősorban azért vált szükségessé, mert az elmúlt években a haszonállatok részére gyártandó termékekre a piaci igények megváltoztak. Mind a technológiai, mind a hatóanyagok alkalmazásával kapcsolatos fejlesztések a piacot átrendezték. A rohamléptékű fejlesztésekben a Pharmatéka Bt. is elől járt, így saját maga is generálta a projekt szükségességét.

A beruházás célja az volt, hogy a megnövekedett termelési igényeket szakszerű fejlesztéssel, átrendezéssel és telephelybővítéssel követni és kezelni tudják. Gazdasági stratégiai célja pedig az egyenletesen növekvő árbevétel és gazdasági eredmény fenntartása a termelés felduzzasztásával, hatékonyabb anyagkezeléssel és technológiai újításokkal.

A fejlesztésnek köszönhetően egy 220 m² alapterületű új gyártó üzemegység épült. Ez egyrészt lehetővé teszi a felhasználásra kerülő alapanyagok megfelelő mintázását, másrészt teret biztosít a gyártási folyamat egyes fázisainak is, emellett helyet enged egy kísérleti fermentációs berendezés működésének is, amelynek nagy jelentősége van a cég kutatási-fejlesztési tevékenységében.

Az Új Széchenyi Terv ÉMOP-1.1.1/F „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiírásán 21 116 529 forint vissza nem térítendő támogatást elnyert, 42 233 058 forint összköltségvetésű fejlesztési beruházás 2011. október 1-én kezdődött és 2013. szeptember 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: telephelyfejlesztés ÉMOP Nógrád megye Pharmatéka Bt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr625667410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása