HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Élenjáró magyar innováció

2013.08.14. 14:56 eurOP

sanatmetal logo_4.jpgA Sanatmetal Kft 592 millió forint értékű életminőség javító fejlesztést zárt, amelyhez az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiírásán 266 millió forint támogatást nyert el.

A vállalkozás a projekt során olyan implantátum rendszert hozott létre, amely a csonttörések gyorsabb gyógyulását segíti.

Az egri Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. által kifejlesztett implantátum az előforduló csonttörések jelentős részénél hatékony megoldást ad az operatőrök kezébe a törések optimális ellátására, továbbá kimagasló innovációs tartalommal, és kiemelkedő minőséggel rendelkezik annak érdekében, hogy a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes legyen.

A versenyképesség eléréséhez szükséges a hatékony gyártási háttér is, amelyet a vállalkozás a projekt keretein belül a kor legmagasabb technológiai színvonalát képviselő berendezésekkel bővített. A termékfejlesztés végrehajtása közben az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szabványokat és jogszabályokat, valamint a termékekre és fejlesztési folyamatra vonatkozó EU tanácsi direktívák rendelkezéseit maradéktalanul betartva a projekt során CE jeles termékek jöttek létre, amelyek értékesítése mind az Európai Unió területén belül, mind azon kívül lehetséges lesz.

A 2011. május 16-án indult és 2012. december 31-én zárult fejlesztés eredményeképpen létrejött implantátumok az egyre növekvő oszteoporózis esetén is megfelelő rögzítést biztosítanak a törés gyógyulásáig, mindezt a minimál invazív műtéti technika alkalmazásával a betegek kockázatának csökkentése, és a gyorsabb gyógyulás elősegítése érdekében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció ortopédia technológiai innováció életminőség javítás GOP Eger implantátum rendszer ortopédiai eszközök Sanatmetal Kft traumatológiai eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr675460514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása