HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Szakképzések elismerését az egészségturizmusban

2013.07.26. 15:15 eurOP

LLL ECVET Health Tourism.jpgEzt a célt szolgáló nemzetközi projekt indult a Lifelong Learning Program, Leonardo da Vinci Innovációtranszfer pályázattípusa keretében a budapesti Várnai Oktatási és Könyvvizsgáló Kft koordinálásával.

Az ECVET - HEALTH-TOURISM című projekt megvalósításában 5 ország vesz részt: Magyarország, Olaszország, Belgium, Szlovákia és Románia, összesen 8 partnerszervezettel. A koordináló partner a magyar Várnai Oktatási és Könyvvizsgáló Kft., amely többek között a felnőttképzés területén működik, illetve számos hazai és nemzetközi projektben vett már részt tanácsadóként.

A partnerek között szerepel a nemzetközi projektekben nagy tapasztalattal bíró és a turizmus területén is tevékenykedő olasz Aris Formazione e Ricerca Societa Cooperativa, és a belga DIESIS COOP; több szakképző intézmény, így a román COLEGIUL TEHNIC “TRAIAN VUIA”, a szlovák Stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským és a magyar EFEB Üzleti Szakközépiskola. További partner az egészségturizmus és a fitness-wellness területén felnőttképzést nyújtó vállalkozás, a magyar International Wellness Institute, és a szintén magyar Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, amely egy országos szakmai szervezet az egészségturizmus területén. A projektben az innovációtranszfer alapja az olasz Aris cég által egy korábbi projekt során kifejlesztett „Highlight the competences” programcsomag. A jelen pályázattal megvalósítani kívánt innováció a korábbi ECVET módszertan adaptálása az egészségturizmusra. Az ECVET összehangolásához használt módszertan az egészségturizmus területén az 5 partnerországba importálásra kerül.

Az ECVET az Európai Szakoktatási és Képzési Keretrendszer. Az EP-képviselők megszavazták az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszer létrehozásáról szóló európai bizottsági ajánlást, amely „megkönnyíti majd a foglalkoztatottak határon átnyúló mobilitását, és a külföldön megszerzett szakképesítések elismertetését”.

A projekt keretében létrehozott terméket Magyarország, Szlovákia, Románia, Belgium és Olaszország szakképzésének átjárhatóbbá, az egészségturizmus terén működő szakképzések átláthatóbbá tételére és a kimeneti eredmények kölcsönös elfogadására kívánják felhasználni.

A projekt termék nagyon jól illeszkedik az európai szakképzési prioritásokhoz. Egyrészt a projekt termék összhangban áll a Leonardo da Vinci program tartalmi elvárásaival, másrészt egyértelműen kapcsolódik a 2012-es év európai prioritásaihoz, az ECVET implementációjához. A projekt eredménye segíti az európai tanulási és munkaerő-piaci mobilitást.

A projekt keretében már megvalósult 3 nemzetközi partnertalálkozó. A nyitókonferenciát Budapesten tartották 2012 őszén. Ezt követően, 2013. áprilisban valósult meg egy találkozó Brüsszelben, majd júniusban a 3. találkozó Perugiában, Olaszországban.

Az ECVET - HEALTH-TOURISM című projekt 2012. november 1-vel indult, és várhatóan 2014. október 31-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció innovációtranszfer egészségturizmus ECVET ECVET – HEALTH-TOURISM Európai Szakoktatási és Képzési Keretrendszer Highlight the competences programcsomag Leonardo da Vinci alprogram Leonardo da Vinci Innovációtranszfer Lifelong Learning Program LLL program

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr755427699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása