HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Analitikai műszerbeszerzés

2013.07.25. 14:15 eurOP

Pharmateka.jpgA Pharmatéka Kft 24,9 millió forint támogatást nyert el az „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A 38,3 millió forint összköltségvetésű innovációs projekt során a cég analitikai műszerekkel bővítette eszközparkját.

A PHARMATÉKA Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. társvállalkozása – a keleti országokba történő gazdasági nyitás érdekében tett – exportbővítő törekvései indokolták a fejlesztést, amelynek eredményeként lehetővé vált a naprakész termékminősítés és a minőségbiztosítás köre is zárttá vált.

A fejlesztésnek kettős célja volt, az egyik a minőségellenőrzés egy kézben történő megvalósítása, gyorsaságának és hatékonyságának elérése az új követelményeknek megfelelően.

A beruházás másik célja új termékfejlesztések folyamatos ellenőrzése (pl.: Heliodextrin), stabilitás vizsgálatok elvégzése és nyomon követése mind a gyógyszeres, mind a takarmányadalékok területén.

Az innovációs projekt során a vállalkozás patogén csíra ellenes preventív készítménycsoportot és technológiát fejlesztett, analizált és szabadalmaztatott adalék-, illetve élelmiszer kiegészítő anyagként.

A beruházás nagyobb tételű külföldi szállítással egy-két éven belül megtérülhet. A fejlesztéssel új munkalehetőséget is teremtett a cég, melynek költségeit részben külső megbízásokkal kívánja kigazdálkodni.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció GOP Nógrád megye Pusztaberki analitikai műszerek Heliodextrin Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére Pharmatéka Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr135426070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása