HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Innovatív fejlesztés Tázláron

2013.06.07. 16:43 eurOP

Extrúder.jpgA Tázlári Műanyagüzem Kft új extrúder eszköz beszerzésére 5,2 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a 8,1 millió forint összköltségű projektjéhez.

A Tázlári Műanyagüzem Kft. 2003-ban alakult vállalkozás, amelynek fő tevékenységei zsákok, zsugor síkfóliák, zsugor raklaptakarók, perforált zsugor síkfóliák gyártása. Jelen projekt célja a cég innovációs eredményeinek hasznosításával továbbfejleszteni a fő húzóágazat, a fóliagyártás területét a minőség javításával és a gyártható termékek körének bővítésével, új megoldások meghonosításával.

Mivel korábban a vállalkozás nem rendelkezett 63 mm-es csiga átmérőjű, max. 150/p csigafordulattal rendelkező SZ-63 típusú extrúder eszközzel, ezért ennek a beszerzése jelentős minőségbeli fejlődést, újdonságtartalmat hozott. Tekintettel arra, hogy termékeik nagy része speciális műanyag fólia, így rendkívül nagy jelentősége van a precíz munkavégzésnek. A műanyagüzem célja a termelési folyamat javítása volt az új, innovatív, újdonságot jelentő eszközzel.

Az új eszköz segítségével tovább javulhat a termékek pontossága, minősége. Ezzel jelentősen javul a cég versenyképessége, hiszen ezen a területen nem könnyű megfelelni az egyre szigorúbb elvárásoknak. További előnye az eszköznek, hogy nagyobb vastagsági és szélességi méreteket enged meg, amellyel új piacok szerezhetőek, bővítve a termékportfóliót. Így olyan termékek gyártását is vállalni tudja a cég, melyekre eddig nem volt lehetősége. Járulékos haszna az eszköznek a minőségi javuláson túl, hogy a nagyobb sebessége révén a gyártási idő 5 %-kal csökken, azaz a kapacitás ennyivel emelkedik.

A beépülő újszerű technológia, eljárás a cég életében a következő szakmai (műszaki) előnyöket, újdonságtartalmat jelenti: a hatékonyság fokozódik, a gyártott termékek köre bővül, pontosabb gyártást, minőségbeli előrelépést, növekvő kapacitást hoz, végül a kollégák ismeretei is bővülnek az új gépek kezelésének elsajátításával.

A bővülő termékpalettának köszönhetően új ügyfelekre tehet szert a vállalkozás, illetve a már meglévő ügyfelek számára az egyre magasabb szintű technológiai elvárásokhoz igazodó szolgáltatást tud nyújtani. Az újszerű, megfelelő, magas nívóra fejlesztett áru előny a forgalmazásban és jó referencia minden cég számára.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés innovatív fejlesztés Tázlár Tázlári Műanyagüzem Kft Műanyagüzem zsugor síkfólia Európai Regionális Fejlesztési Alap extrúder

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr335349984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása