HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Átadták a mezőkövesdi üzemcsarnokot

2013.04.24. 14:37 eurOP

Az autóalkatrész fémmegmunkálással foglalkozó Jacsó Kft több mint 122 millió forint támogatással bővítette telephelyét Mezőkövesden, az Új Széchenyi Terv telephelyfejlesztési pályázati keretéből. A több mint 244 millió forint összköltségű projekt során egy új üzemcsarnokot adtak át.

A Kft-nél az egyre nagyobb számú megrendeléseknek köszönhetően új és korszerűbb gépek beszerzése vált szükségessé, a cég ezért új gyártási eljárásokat vezetett be, amelyhez az új gépeket már nem tudta a meglévő üzemcsarnokban elhelyezni. Bővítésre, új üzemcsarnok építésére volt szükség.

A bővítési lehetőség további területvásárlással vált lehetővé az ingatlan észak-nyugati részén. A fémmegmunkáló profilja így az új üzemcsarnok megépítésével folytatódott. Az új egység az üzem szerves részévé vált, terei az üzemi folyamatok korábbi menetét és kapacitását bővítették. Az új épület 5m-es osztással, 13db keretállással, 60m hosszú, 20.41m széles egyedi acélpilléres, egyedi acéltartós hőszigetelt csarnokszerkezetként épült meg.


üzemcsarnok.jpg

A teljes új csarnokrész 3 egységből áll. Az első részben a lángvágó lemezanyag daraboló műhely, a hátsó részben a rúdanyag daraboló gépek daruzott csarnoka került elhelyezésre. A középső rész kétszintes épületrész: alul koptató, csiszoló műhely, raktár és WC vizesblokk, a felső szinten öltöző és étkező, valamint dilatált födémszerkezeten a gépészeti helyiség került kialakításra. Az anyagmozgatás a daraboló üzemrészben futómacskás daruval történik, a többiben targoncával.

 Az épület kupolás polikarbonát tetőmegvilágítást kapott, az épület előtt pedig szilárd burkolatú térburkolás található. A bejárati kapu felé eső részen hídmérleget építettek be. A terület közműellátása a korábbi hálózatok bővítésével történt meg, az épület energiaellátását, hő- és melegvíz ellátását megújuló energiaforrás hasznosításával, hőszivattyúk és napkollektorok beépítésével biztosították.

Az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson 122 233 379 forintos támogatást nyert, 244 466 758 forint összköltségvetésű beruházás 2011. szeptember 12-én kezdődött és 2012. december 31-én fejeződött be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: mezőkövesd

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr275244781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása