HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Elkészült a Sanatmetal új gyárcsarnoka

2013.04.04. 13:57 eurOP

Végéhez ért a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásában piacvezető egri Sanatmetal Kft telephelyének a fejlesztése, amely az ortopédiai implantátumok ellenőrzött környezetben történő ellőállítását is lehetővé teszi. A projekt keretében egy leromlott állapotú csarnokot alakítottak át beléptető és tűzvédelmi rendszerrel ellátott, korszerű gyártási területté.

sanatmetal logo_2.jpg

A 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó Sanatmetal jelenleg Magyarország piacvezető vállalata a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásának szakterületén. A cég 109 millió forint összköltségvetésű projektjének megvalósításához közel 55 millió forintos, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt célja az ortopédiai eszközgyártás bővítése és fizikai különválasztása volt a traumatológiai gyártástól: elkülönített termelési területen, elkülönített berendezésekkel, szakosodott operátorokkal és termelést támogató folyamatokkal. A fejlesztés során egy korábban üresen és leromlott állapotban álló csarnokot alakítottak át beléptető és tűzvédelmi rendszerrel ellátott, korszerű gyártási területté, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel (szociális blokk, irodák, raktár, irattár) együtt. Hasznosítási szempontból a termelési területen forgácsoló gépek és felület-végkikészítés került elhelyezésre.

Sanatmetal üzemcsarnok.jpg

A beruházás lehetővé tette az ortopédiai implantátumok kontrollált környezetben történő előállítását, továbbá a gyártási és minőségirányítási dokumentumok – e szakterületen a visszakövethetőség érdekében szigorúan szabályozott - megőrzését is. A fejlesztés eredményeként a következő három évben 18 fő munkavállalót (szak-és betanított munkásokat, mérnököket) vesz fel a vállalkozás.

A gyártást végző berendezések különválasztásával, valamint a termelési átfutási idő csökkenésével a jövőben jelentősen tudja növelni a cég ortopédiai termékei versenyképességét. Ennek jelentős társadalmi hatása lehet az, hogy a kórházak részére fontos alternatívát kínál annak érdekében, hogy a költségeiket magyar árszintű, és világszínvonalú termékek használatával csökkentsék.

Az ortopédiai termékek piacán elérhető lehetőségek jobb kihasználása továbbá nagyobb árbevételt tesz lehetővé a vállalkozás számára, illetve a régióban lévő beszállítói számára is, akiknek a Sanatmetal fejlődése kiemelkedő lehetőséget jelent a növekedésben.

Szólj hozzá!

Címkék: telephelyfejlesztés orvosi eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr345194801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása