HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Molekulaszűréssel az ideggyógyászatért

2013.03.27. 17:22 eurOP


lipidart logo.jpgA LipidArt Kft közel 25 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv KKV-knak szóló, innovációs eredmények hasznosítására kiírt pályázatán 2011 novemberében.

A 38,29 millió forint összköltségvetésű beruházás célja a projekt megvalósításával egy új molekulaszűrési eljárás bevezetése volt a vállalkozás szolgáltatási és kutatási folyamataiba. A cég tevékenysége során elsősorban a neurodegeneratív betegségek gyógyítási lehetőségeit keresi, célja új típusú gyógyszerek fejlesztése innovatív gyógyszerfejlesztési platform segítségével, mely a sejtmembránok mikrodomén szerkezetének finomhangolása és a stresszválasz szelektív modulációja közötti kapcsolaton alapszik. A platform segítségével kifejlesztettek egy a hősokkfehérjék szintjét moduláló nem toxikus eredeti vegyületcsoportot.

A 12 hónapos projekt során vegyészek, gyógyszerfejlesztők és biológusok segítségével gyógyszerjelöltek in vitro és in vivo funkcionális teszteken történő optimalizálásával a lehető legkevésbé toxikus és biológiai hatásában legerősebb molekulaszerkezet kiválasztása volt a cél a toxikológiai és klinikai tesztek megkezdése előtt.

uszt_logo_4.jpg

A cég a 38.297.100 forint összköltségvetésű beruházás keretében beszerzett egy Accuri C6 áramlási citométert, mellyel házon belül lehetővé vált a gyógyszerjelölt molekulák hatásának követése az in vitro sejttenyészetek stresszfehérje-indukciós paramétereinek és a toxicitás párhuzamos automatizált mérésével. A fejlesztés során kialakítottak egy új szolgáltatást is, mellyel a LipidArt által kifejlesztett gyógyszerszűrési eljárás piaci bevezetése is megvalósult. A vállalkozás a beruházáshoz 24.893.115 forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr465176280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása