HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Világszám lehet a szupermágneses vasmag

2013.03.13. 14:16 eurOP

Transzvill logo.jpgKözel 117 millió forint összköltségvetésű projektbe fogott a Transzvill Mérőváltó Zrt, melynek során kisméretű, jobb mágneses tulajdonságokkal rendelkező vasmag kutatás indul új típusú áram és feszültségváltó termékcsalád kifejlesztéséhez.

A projekt kutatási célkitűzése olyan nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is egyedülállóan új, kisméretű vasmag típus ipari kutatása, és ebből új termékek létrehozása, melyek új tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok együttes jelenléte új alkalmazási területeket nyithat, valamint a meglévő alkalmazások szélesebb alkalmazhatóságát teszi lehetővé.

Az új pikkely-vasmag kialakítással lehetővé válik bizonyos amorf fém hulladékok hatékony, feladat specifikus újrahasznosítása, így az alapanyag rendkívül olcsóvá válik, mely jelentős előnyt jelent a gazdasági hasznosíthatóság tekintetében.

Továbbá – és ez a projekt másik célja – a kutatások eredményeképpen létrehozott vasmagok felhasználásával új 12 és 24 KV-os DIN szabványú áram és feszültségváltó család létrehozása. A Transzvill Mérőváltó Gyártó és Forgalmazó Zrt. projektben együttműködő partnere az MTA Wigner FK SZFI.

Transzvill.jpg

A „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban (KMR_12)” elnevezésű pályázati kiíráson 66 675 607 Ft támogatást nyert, 116 974 749 Ft összköltségű fejlesztés 2012. augusztus 1-én vette kezdetét és várhatóan 2014. július 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás k f technológiafejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr975132833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása