HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Magyar partner az EFFESUS projektben

2013.03.12. 12:32 eurOP

Horber_1.JPGA HOR-BER Mérnökiroda az európai történeti városrészek energetikai hatékonyságának fejlesztésére létrehozott, 15 uniós ország 23 partnerét összefogó konzorcium egyetlen magyar tagjaként közel kétmillió forintos támogatást nyert a magyar részvételt támogató pályázati keretből.

Az „Energiahatékonyság és Fenntarthatóság az Európai Történeti Városrészekben” (angol rövidítése: EFFESUS) kutatási program célja Európa értékes történeti városrészeiben a környezeti hatások csökkentése és az épületek energiahatékonyságának javítása, mivel e városrészek várostervezési és építészeti értékeinek megőrzése mind kulturális, mind történeti szempontból kiemelt jelentőséggel bír.

történeti városrész.jpg

A kutatás azért vált szükségessé, mert az általánosan elterjedt energiai hatékonyságot növelő módszerek ezen épületeknél nem alkalmazhatók, tekintettel arra, hogy azok alkalmazása állagromlást eredményezhetne és a külső arculatukat oly mértékben változtatná meg, hogy azok építészeti értékei jelentős károkat szenvednének.

A cél oly módszerek kifejlesztése és közcélú felhasználásra történő biztosítása, melynek eredményeként a történelmi városmagok és utcaképek megőriznék eredeti értékeiket, egyidejűleg azonban az épületek állagát veszélyeztető negatív környezeti hatások (káros anyag kibocsátás) csökkennek. A projektet elnyerő konzorciumi tagok között találhatók nagy kutató intézetek (pl. Fraunhoffer), egyetemek, tervező irodák, non profit szervezetek és kivitelező cégek, valamint kis- és középvállalkozások.

A HOR-BER Mérnökiroda Kft. elmúlt több mint két évtizedes tapasztalataira építve a Kelet-Európai országok képviselőjeként több kutatási területen is bekapcsolódik a munkába, illetve az egyik mintaprojekt (demonstráció) megvalósítását is szervezi.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés építőipar épületenergetika épületenergetikai fejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr85129787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása