HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Zöld energiára váltottak a Karmeliták

2013.02.05. 12:26 eurOP

A Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek Kongregációja megújuló forrásokkal valósította meg az egyház energiaellátását az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán elnyert 98,6 millió forintos támogatásból.

napkollektor napelemek.jpg

A projekt célja a földgázfelhasználás mennyiségének csökkentése volt, továbbá, hogy a felújított épület a megújuló energiára épülő rendszernek köszönhetően kisebb mértékben terhelje a környezetet, így megóvja az ott lakók és az ellátottak, valamint az oktatottak egészségét.

A fejlesztéssel példát is mutatnak a következő nemzedéknek: a helyben működtetett eljárás részletes ismertetésével a környezettudatos szemléletmódra nevelést célozták meg, ami hosszú távú hatást ért el a jövő generációinak tudatos szemléletformálásában.

A projektgazda által folytatott tevékenység célcsoportjai a jövőben természetesnek veszik, hogy ilyen, illetve ehhez hasonló megoldással igyekezzenek energiaszükségletüket kielégíteni, így lehetségessé válik fenntartható és környezetbarát energetikai megoldások alkalmazása.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 3.3.3-11 „Megújuló energiafelhasználás növelése” című pályázati kiíráson 98 639 755 forintos támogatást nyert, 116 046 770 forint összköltségvetésű energetikai beruházás 2012. június 4-én vette kezdetét és 2012. december 31-én fejeződött be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: OP

Szólj hozzá!

Címkék: innováció napenergia megújuló energiák

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr685063887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása