HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Több fronton is fejleszt az Agroplast

2013.01.22. 16:46 eurOP

Agroplast logo.jpgTöbb mint ötmillió forint uniós támogatást nyert az üvegszálas poliésztertermékekre szakosodott Agroplast Kft az Új Széchenyi Terv pályázatán, amit gépbeszerzésre és informatikai eszközök, szoftverek beszerzésére fordított.

A gyáli cég több mint 20 éve működik, különlegesen strapabíró, üvegszálakkal megerősített paneleit raktárépületekhez, uszodákhoz, állattartó épületekhez is széles körben használják. A vállalat termelőeszköz-parkjának karbantartási költsége azonban magas volt és megbízhatóságuk is egyre csökkent. A működési költség és a környezetterhelés növekedése miatt a cég további fennmaradásának elengedhetetlen feltétele a biztonságos és határidőre történő gyártás, mely az új eszközökkel lényegesen jobb feltételeket biztosít a versenyképességhez.

villás targonca.jpg

A projekt keretén belül megvalósult beruházással az anyagmozgatási és termelési folyamatok korszerűsödtek, ezzel a termelés folyamatában a zökkenőmentesebb működést biztosítva. Az informatikai fejlesztéssel pedig a vállalati rendszer korszerűsödött, hatékonysága növekedett.

Az Új Széchenyi  Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” elnevezésű pályázatán elnyert 5 122 308 forint támogatásból a vállalkozás egy Doosan dízel villástargoncát, Gardner Denver csavarkompresszort, Gardner Denver hűtveszárítót, valamint számítógépeket és szoftvereket vásárolt.

uszt_logo_2.jpg

A beruházás keretében beszerzett gépek és berendezések kiváltották a régi elavult gépparkot, elavult infrastruktúrát, melynek köszönhetően jelentősen csökken a környezetszennyezés és a működési költség. Az új berendezések a cég sikeresebb működésének minden lényeges feltételében előrelépést jelentenek. A megnövekedett teljesítmény, a kapacitásbővülés, illetve a szolgáltatás kiesések minimalizálása növeli a cég versenyképességét és javítja az ügyfelekkel való kapcsolattartási folyamatokat is. A 14 635 168 Ft összköltségvetésű technológiai fejlesztés 2011. április 27-én vette kezdetét és 2012. július 26-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés gépbeszerzés szoftverbeszerzés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr625035428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása