HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Elkészült az Országos Közforgalmú Adatbázis

2012.11.13. 09:52 eurOP

ORKA logo.jpgA Közlekedés Kft kifejlesztett egy átfogó menetrendi térinformatikai adatbázist, egy hozzá kapcsolódó alkalmazással együtt: így született meg az ORKA, az Országos Közforgalmú Adatbázis.

Az 1990-ben alakult, városi közlekedéstervezéssel foglalkozó Közlekedés Kft fő tevékenysége a forgalmi adatfelvétel, és ezen adatok alapján adatbázisok létrehozása, kezelése és karbantartása. A forgalmi modellezés egyik speciális ága a közúti-, és gyalogos forgalom szimulációja, mely területen szintén naprakészen követi az élenjáró technológiák alkalmazását.

ORKA_ScreenShot.png

A projekt 35,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán. A beruházás célja egy országos központi közforgalmú adatbázis kiépítése volt, melynek feladata a szolgáltatások integrálása és rendszerbe foglalása, valamint publikus adatcsere-felület létrehozása és biztosítása a közforgalmú szolgáltatási rendszer szereplői számára, a lehető legszélesebb körben alkalmazott szabványos megoldásokon keresztül. 

Szólj hozzá!

Címkék: adatbázis térinformatika közelekedés ORKA

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr204904723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása