HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Munkahelyteremtés Rétságon

2012.10.15. 17:24 eurOP

 Hi-Lex-logo.jpg128 millió forint uniós támogatást nyert a világ egyik legnagyobb vezérlőkábel-beszállítójaként ismert HI-LEX Corporation által létrehozott Hi-Lex Hungary Kft az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán.

Ablakemelő-gyártással a vállalat eddig nem foglalkozott, így a beruházás legfontosabb eleme a Ford személygépkocsik ablakemelő rendszerének gyártásához szükséges Ford Kuga ablakemelő összeszerelő sorok, illetve az ablakemelők termeléséhez szükséges egyéb gépek és berendezések beszerzése. A másik fontos elem a Ford Mondeo automata váltókábel-összeszerelő sor, valamint a Renault Nissan kézi váltókábel-összeszerelő sor kiépítése a megfelelő tartozékokkal.

A fejlesztés szükségessé teszi egyúttal a társaság raktározási és anyagmozgatási kapacitásainak növelését is, így a polcrendszer bővítésére, targoncák és elektromos emelőkocsik beszerzésére kerül sor a termelés menedzsmentet támogató hardver és szoftver eszközpark fejlesztése mellett. A beruházás építési munkálatokat is érint: a friss levegő bevezető rendszer kiépítésén túl az irodai ablakok hővédő fóliázására, illetve a csarnok hűtésének megoldására az energiahatékonyság javítása érdekében van szükség.

A projekt eredményeként várható 25%-os létszámbővülés - melynek jelentős része magasan kvalifikált munkaerő - nagyon kedvező hatást gyakorol majd a kistérség munkaerőpiaci helyzetére. A foglalkoztatást támogató technológiafejlesztés 2011. szeptember 8-án kezdődött és várhatóan 2013. augusztus 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés eszközbeszerzés rétság

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr814850224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása