HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új üzemmel bővül a székesfehérvári ÉGJK

2012.08.06. 17:42 eurOP

égjk logo_1.JPGTöbb mint 77 millió forintot nyert új gyártócsarnok építésére a székesfehérvári  ÉGJK Élelmiszeripari, Gépszerelő, Javító és Karbantartó Kft közel 155 millió forint összköltségvetésű projektjéhez új gyártócsarnok építésére.

A fémmegmunkálással, alkatrészgyártással, egyedi gépgyártással és ellenőrző- és mérőkészülékek gyártásával is foglalkozó cég a projekt keretében egy 1143 m2 hasznos alapterületű gyártócsarnokot kíván építeni, megújuló energiát hasznosító infrastrukturális beruházásokkal. Az új csarnok építésével szükségessé válik a foglalkoztatottak számának bővítése is: a tervek szerint a megnövekedett kapacitásnak köszönhetően várhatóan 7 fő felvételére kerül majd sor, amely létszámot stabilan tartani kívánják.

Az Új Széchenyi Terv KDOP 1.1.1/C-11 „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázat keretében megvalósuló 77 431 460 Ft támogatást elnyert 154 862 920 Ft összköltségű projekt 2012. augusztus 1-én vette kezdetét és 2013. március 31-én zárul majd.A 8-10 év alatt megtérülő beruházás várható eredménye: a gyártóterület növelése a kapacitásbővítés érdekében, a kapacitás növelése a kapcsolódó technológiai fejlesztés révén, a technológia korszerűsítése, a meglévő termékek minőségének javítása és a felhasznált energiamennyiség csökkentése.

A fejlesztés révén továbbá 7 új munkahelyet teremt a vállalkozás a meglévő 19 megtartása mellett, ezáltal is hozzájárulva a kistérségi munkanélküliség csökkentéséhez és a foglalkoztatás javításához. A cég piaci szerepe erősödik, árbevétele várhatóan 7-10 %-kal emelkedik, javítva a versenyképességet és további fejlesztési lehetőségek megvalósítását segítve, így a projekt hosszú távú fenntarthatósága is biztosított lesz. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: technológiafejlesztés telephelyfejlesztés fémmegmunkálás gépgyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr754698760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása