HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Telephelyfejlesztés a termékfejlesztés érdekében

2011.09.16. 12:13 eurOP

A Sárospatak-Hungária Kft. 85 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez 51,3 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv "Telephelyfejlesztés" elnevezésű pályázati kiírásán gyártócsarnokának bővítésére és gépsor beszerzésére.

A Sárospatak-Hungária Kft. sárospataki csokoládégyára az észak-magyarországi régió legnagyobb édesipari vállalkozása. A cég megalakulása óta folyamatos termékfejlesztés mellett egyre bővülő termékválasztékkal jelentkezik a hazai és a nemzetközi piacon. Folyamatos beszállítója több hazai érdekeltségű (pl. CBA, Coop) és külföldi tulajdonú (pl. Metro, Profi) áruházláncnak.

A vállalkozás 2003-ban alakult és 2004-ben létesített édesipari üzemet a 37-es főút melletti ipari területen, ahol az épületegyüttes két részből – gyártócsarnokból és irodaszintből – áll. A gyártócsarnok bővítése és a meglévő épületek átalakítása mára elengedhetetlenné vált.

Az Új Széchenyi Terv ÉMOP 1.1.1/F-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázatának köszönhetően elnyert 51 321 000 Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 85,5 millió Ft összköltségű projekt keretében 179,6 m2 csarnokbővítésre, 199 m2 meglévő üzemépület átalakítására, valamint 1 db fondant készítő gépsor beszerzésére kerül sor.

A csokoládétöltelékek alapanyaga, a fondant, amely a csokoládégyár termékeinek meghatározó összetevője. A vállalkozás eddig ezeket vásárolta, a fejlesztést követően azonban saját maga gyártja majd.

Az üzembővítés hagyományos acélszerkezetekkel, főtartó keretekkel, tető-és oldalfali szelemenekkel, a végfalakon falváz oszlopokkal történik. A csarnoképület egyszintes kialakítású lesz, amely L-alakban helyezkedik majd el.

A meglévő épület átalakítása a bővítéssel együtt szintén szükségszerű. Ennek során a falak elmozdításával megnövelt belső teret hoznak létre, amelyben a gépek és a hozzájuk tartozó kiegészítők kényelmesen elférnek, illetve egy új kazánház és új termékfejlesztési konyha és egy karbantartó iroda kerül kialakításra.

A telephelyfejlesztés 2011. augusztus 16-án vette kezdetét, a megvalósítás tervezett záró dátuma 2012. május 15.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak telephelyfejlesztés édesipar

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr24500142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása