HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

765 milliós beruházás a Samsonite szekszárdi gyárában

2011.09.08. 12:09 eurOP

Új gyárépület épül a meglévő épületek korszerűsítése mellett uniós támogatással a Samsonite szekszárdi telephelyén. A vállalat fő profilját képező "Curv" anyagból készült könnyű és törhetetlen bőröndök iránti globális keresletnövekedés miatt új kapacitás kiépítését és a termékportfólió bővítését kívánja megvalósítani a Samsonite cégcsoport Magyarországon, ezért nagyméretű beruházási programot indított.

A jelenlegi üzemcsarnok és raktár zsúfolt, a termelés további növelése a meglévő fizikai adottságok mellett nem lehetséges. Jelen projekt a több lépcsős beruházási program egyik eleme, melynek célja a szükséges háttér kapacitások növelése, modernizálása.

A beruházás keretében 8788m2 épület (gyártó csarnok, iroda) korszerűsítése történik meg, illetve 1829m2 új üzem csarnok, 3957m2 raktár épül a Tolna megyei székhelyen. A szükséges belső úthálózat megépítése mellett 43 db parkoló, valamint további felmerülő alapinfrastrukturális elemek kerülnek kialakításra. A beruházással az üzem gyártó és tároló kapacitása közel 15000m2-re bővül.

Az Új Széchenyi Terv „Ipartelepítés” elnevezésű pályázatának keretében a 765 millió Ft összköltségű projektjével közel 306 millió Ft támogatást nyert el a SAMSONITE Kft. a meglévő épületek korszerűsítésére és az új csarnoképület bővítésére. A fejlesztési beruházás 2011. január 27-én vette kezdetét és várhatóan 2011. október 31-én zárul.

A fejlesztés eredményeképpen lehetővé válik a gépi kapacitások növelése, az ugrásszerűen megnövekedett termelés készleteinek elhelyezése mellett a gyár versenyképességének fokozása, valamint a foglalkoztatási szint megőrzése, illetve további bővítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés samsonite bőröndgyár

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr853211215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása