HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kik nyertek EU-s pénzt?

2009.02.12. 15:15 Palyazzz

 

A kérdést eddig sokan feltehették, de válaszokat csak utánajárással innen-onnan összeszedve találhattak. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint írják a „közvélemény igényeinek kielégítése céljából” éppen ezért létrehozta a JElentéskészítő és LEkérdező Keretrendszert (JELEK), ahol a források felhasználásáról tehetünk lekérdezéseket, területi megoszlás, pályázati kiírás, támogatási arány vagy épp a támogatást nyert pályázók minősítése szerint, így könnyen és gyorsan szerkeszthető, naprakész statisztikákat nyerhetünk.
 
 
Persze megtalálhatóak itt a támogatott ÚMFT projektek is, melyik cég, mire, mennyit kapott. Úgyhogy a cél: mi is hagyjunk ’JELEKet’ ezen a listán ;)


Ehhez máris itt van pl. az elsősorban az építőiparnak bejelentett 1800 milliárd forintos beruházás-élénkítő csomag híre. Várjuk szeretettel.

5 komment

Címkék: eu penz jelek palyazat umft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr73939107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kom-mentalista 2009.02.12. 15:29:30

Végre egy értelmes gondolat, és feltűnt, h a települések mellet/alatt megtekinthető a lakosság száma is... ez tetszik

Szappan 2009.02.12. 15:59:09

Jó ötlet! Így mindenki utánajárhat, hogy a környezetében mire költöttek EU-s pénzeket. Kell a civil kontroll és ez egy jó eszköz lehet!

kom-mentalista 2009.02.12. 16:05:45

Kíváncsi vagyok erre a beruházás-élénkítő csomagra, pláne, h mikor indul. Nehogy mire megérkezne, addigra eltűnjön.

Szappan 2009.02.12. 16:13:35

@kispályás: Majd utána járunk a JELEK-rendszerben :)

azandras 2009.02.13. 12:52:14

Üdvözlet mindenkinek! Nos megnéztem ezt a jelek nevezetű képződményt, végre valami halvány remény látszik kibontakozni arra nézve, hogy ezeket a dolgokat egyszerűen és érthetően figyelemmmel lehessen kísérni.

Biztos rosszkor voltam rossz helyen, de amikor felmentem az oldalra éppen nem működött;)

A beruházásélénkítéshez csak annyit tennék hozzá, hogy ez a vergődés már-már siralmas. Hiába csoportosítanak át forrásokat ugyanis magukat a vállalkozásokat olyan terhek nyomlyák, amelyek napról napra való túlélést tesznek csupán lehetővé.

Hiába öntenek itt ebbe a rendszerbe bármyennnyi pénzt addig amíg a nagy társadalmi alrendszerekhez puszta politikai érdekek mentén gondolkozva senki nem akar hozzányúlni.

csak egy adat: 1800 milliárdot költenének gazdaságélénkítésre. Ha az elvonások miatt kialakult helyzetet nézzük az önkormányzati szférában akkor ma 2000 milliárd forintnyi folyó adósság halmozódott fel, ami ugye halmozódik mivel soha nem adnak annyi forrást amennyi a leutalt temérdek feladathoz szükséges. Persze így lehet 3 százalékos hiányt produkálni de ez továbbra is lyukas vödör, csak máshol van a lyuk.

Mindemellett ezt hangsúlyozom, laikus módon mondom. Ha jól tudom a jelen EU-s költségvetési ciklusban kb 8000 milliárd forintnyi forrás állhat rendelkzésünkre. Az elmúlt néhány évben 6000 milliárd forintot vettünk fel hitelbe. Lassan ott tartunk hogy ezeknek a lehívható forrásoknak semmi hatásuk nem lesz. És mindez mire ment el? szociális demagógiára.

süti beállítások módosítása